Nyheder og andre spændende ting

RhizoBio®

RhizoBio er et produkt til biologisk udbytteforbedring, som øger plantens produktivitet gennem effektiv udnyttelse af næringsstoffer og vand. Det er et mikrobielt supplement, som er formuleret i granulat og designet til potte- og jordbundsvækstmedier.

Anvendelse

Specielt velegnet til plantning af bøgehæk og roser, men kan anbefales til alle typer haveplanter

Fordele ved anvendelse af RhizoBio
• Øget rodvækst forbedrer plantens overlevelsesevne og kraft
• Forbedret udnyttelse af vand og mere effektiv optagelse af næringsstoffer
• Sundere planter som følge af øget kraft
• Effektiv udnyttelse af næringsstoffer fra gødningsstoffer og jordbund
• Forbedret langsigtet plantesundhed
• Øget evne til at udnytte små vandmængder

Mykorrhizasvampene danner symbiotiske forhold med plantens rødder, hvorved røddernes effektivitet og produktion forbedres, og optagelsen af næringsstoffer (N og P) og vand øges. De fremmer ligeledes optagelsen af kulstof og produktionen af plantehormoner, stimulerer fotosyntesen og giver planten en række andre fordele som øget tolerance over for tungmetaller og salte samt modstandsdygtighed over for sygdomme. I feltforsøg har landmænd ofte konstateret en tydelig forbedring af behandlede planters evne til at komme over udplantningschokket.

Dosering

Have: Der anvendes 100 g RhizoBio pr. m² plantningsareal. Blandes godt for at sikre ensartet spredning. Doseringen kan reduceres, hvis produktet tilføres direkte i rodzonen

Fås i 1 Kg pakning til kr. 149,-

Forhandler

Christiansmindevej’s Plantecenter
Christiansmindevej 5
8660 Skanderborg

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til
www.bioag.novozymes.com
E. MARKER A/S | Phone: +45 74670808 | www.emarker.dk

Kæmpe nyhed !

Rabarber Rheum Livingstone (R) der kan høstes både forår og efterår. Lækre røde stængler der er velegnet til syltning eller kogning af saft.Æble Bellida

Sødt meget saftig og sprødt æble
Spiseæble af meget høj kvalitet
Moderat vækst
rimelig modstandsdygtig mod skurv meldug og kræft

Solbær Ben Hope

Kraftigt voksende, opret busk. Frugtbar og meget modstandsdygtig over for solbær knop ­galmider. Modstandsdygtig mod meldug. Bærrene modner først i august og er ret søde med en karakteristisk solbæraroma. Saften har et ekstra højt indhold af C-vitamin og en kraftig farve.

Solbær Narve Viking

Bliver en 120-140cm høj busk. Blomstrer i maj måned med, hvide blomster. Store bær sidst i juli. Løvfældende busk med grønne blade. Selvbestøvende. Trives i sol/halvskygge. Vokser i almindelig havejord. Velegnet til økologisk brug. sund og hårdfør.

Solbær Big Ben

Rigtbærende solbær med store bær
busk som bliver ca. 90-120cm høj
bær Midt i juli
Selvbestøvende
Sund sort, rimeligt modstandsdygtig over for rust og meldug

Frugttræer

Som noget nyt i år har vi også fået små 1 års træer med grene helt fra bunden, og som i helt selv kan give den form i ønsker. De kan espalieres, laves til spindeltræer, laves flerstammede, højstammede, kun fantasien og de kreative evner sætter grænser. Og så koster de kun 129 kr. Vælg mellem 9 forskellige sorter.

APISTAR

Dette æble er en gammel sort, som man mener har sin oprindelse i Schweitz æble får i løbet af efteråret facon som en stjerne. Den har en god smag og kan med fordel anvendes til dekorations formål. Æblerne modner i oktober, de kan gemmes og anvendes indtil jul.

VÆKST:
Middel vækst

BLOMSTRING:
Tidlig til middel, kan være frost følsom. Apistar er en god bestøver særligt i forhold til 'James Grieve Super Compact', 'Idared', 'Mairac®', 'Maigold', 'Karneval', 'Arlet'.

PLUKKETID:
Oktober

FRUGTEN:
Stjerneformede, gule frugter med orangerøde kinder

FRUGTKVALITET:
Fast hvidt frugtkød.

SMAG:
Lavt syreindhold, harmonisk æblesmag.

PLEJE:
Regelmæssig udtynding anbefales